Υγιεινό μαγείρεμα

Στη σημερινή εποχή οι τροφές που καταναλώνουμε είναι πολύ φτωχές σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία  και γενικά θρεπτικά συστατικά.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει να προσέχουμε στον τρόπο που μαγειρεύουμε ώστε αυτά τα λίγα θρεπτικά συστατικά να τα διαφυλάξουμε.

Η φύση δεν επέλεξε τυχαία το βράσιμο του αποσταγμένου νερού στους 100 βαθμούς κελσίου αλλά και όλα τα υγρά, λίπη και λαδιά βράζουν σε μια ζώνη μεταξύ 90 με 110 βαθμούς κελσίου. Επιστημονικές  έρευνες έχουν δείξει ότι σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες χάνουν το μεγαλύτερο  μέρος των θρεπτικών τους συστατικών ,όπως συμβαίνει με τις χύτρες ταχύτητας .

Τα σκεύη της  TOF είναι εφοδιασμένα με μια συσκευή,το ecotherm το οποίο είναι ένας δείκτης θερμοκρασίας και οικονομίας.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την θερμοκρασία του φαγητού μας καθ’όλη την διάρκεια του  μαγειρέματος δηλαδή  η θερμοκρασία να βρίσκεται στη ζώνη των 90 με 110 βαθμών κελσίου που είναι η ιδανική ζώνη μαγειρέματος αλλά και οικονομίας.
 
Απολαμβάνοντας τελικά ένα φαγητό νόστιμο, υγιεινό και φυσικά με όλα του τα θρεπτικά συστατικά.


Image