Υλικά
- κρεας(μοσχαρι ή χοιρινο)
- 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
- 3 κουταλιες της σουπας ξερο κολιανδρο
- σκορδο λιωμενο
- χυμο ντοματας
- 250γρ καρυδια
- φρυγανια τριμμενη
Εκτέλεση
Στο σκευος 5,5l βαζουμε το λαδι αν ζεσταθει για 2-3΄ και ανοιγουμε το ματι στη μεγιστη θερμοκρασια.
Σοταρουμε το κρεμμυδι με το κρεας κομμενο σε μικρα κομματια. Συμπληρωνουμε με δυο ποτηρια του νερου ζεστο νερο, το αλατοπιπερο, το κολιανδρο , σκορδο και τον χυμο ντοματας. Σκεπαζουμε κ οταν αρχισουν να βγαινουν ατμοι χαμηλωνουμε το ματι και το αφηνουμε να βρασει(το μοσχαρι για περιπου 1 ωρα ενω το χοιρινο λιγοτερο 30΄-45΄)
Οταν το κρεας ειναι ετοιμο ριχνουμε τα καρυδια τριμμενα σε σκονη , βραζουμε για 5΄ ακομα και συμπληρωνουμε με 1-2 κουταλιες τριμμενη φρυγανια. Κλεινουμε το ματι κ σερβιρουμε σε 10΄