Υλικά

  • κρεας(μοσχαρι ή χοιρινο)
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 3 κουταλιες της σουπας ξερο κολιανδρο
  • σκορδο λιωμενο
  • χυμο ντοματας
  • 250γρ καρυδια
  • φρυγανια τριμμενη

Εκτέλεση

Στο σκευος 5,5l βαζουμε το λαδι αν ζεσταθει για 2-3΄ και ανοιγουμε το ματι στη μεγιστη θερμοκρασια.

Σοταρουμε το κρεμμυδι με το κρεας κομμενο σε μικρα κομματια. Συμπληρωνουμε με δυο ποτηρια του νερου ζεστο νερο, το αλατοπιπερο, το κολιανδρο , σκορδο και τον χυμο ντοματας. Σκεπαζουμε κ οταν αρχισουν να βγαινουν ατμοι χαμηλωνουμε το ματι και το αφηνουμε να βρασει(το μοσχαρι για περιπου 1 ωρα ενω το χοιρινο λιγοτερο 30΄-45΄)

Οταν το κρεας ειναι ετοιμο ριχνουμε τα καρυδια τριμμενα σε σκονη , βραζουμε για 5΄ ακομα και συμπληρωνουμε με 1-2 κουταλιες τριμμενη φρυγανια. Κλεινουμε το ματι κ σερβιρουμε σε 10΄

Leave a Comment