Υλικά :

  • 150-200 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • 100 γραμμάρια μαύρη σταφίδα
  • 100 γραμμάρια καβουρδισμένο αμύγδαλο
  • Φλούδα λεμονιού
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Στο σκεύος των 3lt-20cm βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα του λεμονιού, του πορτοκαλιού και τα ξυλάκια της κανέλας και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Παίρνουμε την κατσαρόλα των 5,6lt-24cm βάζουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να σκουρύνει. Βάζουμε την κανέλα (σκόνη),τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Τοποθετούμε πάλι το σκεύος στην κουζίνα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μίγμα να μην κολλάει στο σκεύος.

Αλείφουμε μια φόρμα με βούτυρο και βάζουμε τον χαλβά και τον αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.

Leave a Comment