Υλικά

  • ½ κιλό φακές
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι-δάφνη
  • Ντομάτα

Εκτέλεση

Παίρνουμε το σκεύος των 9lt-24cm βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούνε. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στην μεγαλύτερη ένδειξη και περιμένουμε ωσότου πάρει βράση και βγαίνουν ατμοί από το καπάκι.

Τότε χαμηλώνουμε το μάτι στην χαμηλότερη ένδειξη για 20-25 λεπτά να μαγειρευτεί.

Ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε, κλείνουμε τον διακόπτη και το καπάκι και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου να μαγειρευτεί.

Leave a Comment