Υλικά

  • 600-800 γραμμάρια σταμναγκάθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε το σκεύος των 5,6lt-24cm και ρίχνουμε το νερό και το αλάτι. Μόλις βράσει το νερό βάζουμε τα σταμναγκάθια και σκεπάζουμε το σκεύος, όταν αρχίσει να βγαίνει αρκετός ατμός ανοίγουμε και ανακατεύουμε μέχρι να καθίσουν τα χόρτα.

Χαμηλώνουμε τον διακόπτη στο ελάχιστο και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.

Ανοίγουμε ανακατεύουμε και κλείνουμε ξανά το καπάκι και τον διακόπτη της κουζίνας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά περίπου.

Στο σκεύος των 2,7lt-24cm βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα σταμναγκάθια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό του λεμονιού και στο τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.