Υλικά

  • ½ κιλό μανιτάρια της αρεσκείας σας
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια
  • Λάδι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 3-4 φύλα μαρούλι

Εκτέλεση

Παίρνουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm και βάζουμε το νερό, το ξύδι, το κρασί και το σκόρδο, μόλις βράσει ρίχνουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε κόψει κομματάκια.

Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το καπάκι του σκεύους και χαμηλώνουμε στο ελάχιστο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Ανοίγουμε προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε πάνω στα μαρούλια και γαρνίρουμε με τα καρύδια.