Υλικά

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Έχουμε βάλει τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά , τα τρίβουμε να φύγει η φλούδα και τα ξεπλένουμε με αρκετό νερό.

Παίρνουμε το σκεύος των 9lt-24cm, ρίχνουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Ανοίγουμε τον διακόπτη της κουζίνας στο τέρμα για να πάρουν βράση, τα ξαφρίζουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.

Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τον διακόπτη της κουζίνας στην χαμηλότερη ένδειξη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά περίπου.

Ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λεμόνι, μετά κλείνουμε τον διακόπτη της κουζίνας μας και το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά περίπου.