Υλικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  • Ντομάτα
  • Ρύζι
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Στο σκεύος των 5,6lt-24cm ρίχνουμε το λάδι και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μύδια με τα μπαχαρικά και σοτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τον διακόπτη της κουζίνας μόλις αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί για περίπου 15 λεπτά.

Ανοίγουμε το σκεύος και προσθέτουμε νερό ανάλογα με την ποσότητα του ρυζιού(για ½ κιλό ρύζι θέλουμε 4 ποτήρια νερό μαζί με την σάλτσα)

Δυναμώνουμε τον διακόπτη της κουζίνας και ρίχνουμε το ρύζι μόλις βράσει, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά με το καπάκι μισάνοιχτο, ανακατεύουμε ξανά και κλείνουμε τον διακόπτη της κουζίνας και το καπάκι.

Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά ακόμα.