Υλικά

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • Ντομάτα2 κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο(προαιρετικά)
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Στο σκεύος των 5,6lt-24cm ρίχνουμε το λάδι ανοίγουμε το μάτι στο δυνατό και ροδίζουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μετά τα 5 λεπτά ρίχνουμε τις πατάτες 1 ποτήρι του νερού νερό δυναμώνουμε το μάτι για να αρχίσουν να βράζουν.

Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν ατμοί χαμηλώνουμε για 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5-10 λεπτά.

Leave a Comment