Υλικά

  • 4 μπριζολες χοιρινες
  • 1 μικρη κρεμα γαλακτος
  • 1 ματσακι μαϊντανο
  • 1 κρεμμυδι
  • 1 μικρη κονσερβα μανιταρια
  • 1 πρασινη πιπερια μετρια
  • 1 χουφτα πρασινες ελιες
  • Αλατι-πιπερι-μοσχοκαρυδο
  • 1 ποτηρι του κρασιου λευκο κρασι
  • Λαδι

Εκτέλεση

Ζεσταινουμε στο σκευος 5.6 l για 2-3’.βαζουμε τις μπριζολες να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες.

Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε λιγο λαδι. Στη συνεχεια ριχνουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο, την πιπερια κομμενη σε κυβους , το αλατι-πιπερι και το μοσχοκαρυδο.

Κλεινουμε το καπακι και χαμηλωνουμε το ματι στην χαμηλοτερη ενδειξη. Το αφηνουμε να μαγειρευτει για 10’.

Στη συνεχεια κλεινουμε το ματι και προσθετουμε τα μανιταρια, τις ελιες , τον μαϊντανο και σβηνουμε με την κρεμα γαλακτος. Σκεπαζουμε και αφηνουμε το σκευος πανω στο ματι. Σερβιρουμε μετα απο 15’.

Leave a Comment