Υλικά

  • 5 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 400 γραμμάρια αρακά
  • 2 κουταλιές της σούπα λευκό ξύδι
  • Αλάτι–πιπέρι
  • Λάδι
  • Αλεύρι

Εκτέλεση

Στο σκεύος των 3lt-20cm βράζουμε τον αρακά με 1 ½ ποτήρια νερό για 8 λεπτά περίπου. Αφού βράσει τον στραγγίζουμε. Ανάλογα με την ποσότητα επιλέγουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm ή το σκεύος των 5,6lt-30cm. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετούμε αλευρωμένα τα φιλέτα του μπακαλιάρου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Δύο λεπτά πριν βγάλουμε το ψάρι από την φωτιά προσθέτουμε τον αρακά και το ξύδι.