Υλικά

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • Τον χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις αφήνουμε 4-5 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Επιλέγουμε το σκεύος των 3lt-20cm και ρίχνουμε το μείγμα.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται).

Γεμίζουμε γυάλινα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.