Για να μαγειρέψουμε ζυμαρικά χρειαζόμαστε την διπλάσια ποσότητα νερού, δηλαδή για το μαγείρεμα 500 γραμμαρίων ζυμαρικών χρειαζόμαστε 1000 γραμμάρια (1 λίτρο νερό) περίπου. Τα ζυμαρικά βράζουν όταν έχουν αρκετή ποσότητα υγρού για να φουσκώσουν.

Για να μαγειρέψουμε σπαγγέτι ακολουθούμε την παρακάτω μέθοδο: Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε αλάτι, λίγο λάδι και ρίχνουμε το σπαγγέτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 8 λεπτά περίπου. Τα βάζουμε στο σουρωτήρι, τα βρέχουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.