Υλικά

  • 1 κιλο καλαμαρακια
  • 1 μετριο κρεμμυδι
  • 1 ποτηρι του κρασιου λευκο κρασι
  • Ντοματα
  • Αλατι-πιπερι-λαδι
  • ½ κιλο κριθαρακι μετριο

Εκτέλεση

Στο σκευος 5.5 l βαζουμε το λαδι και ανοιγουμε το ματι στη μεγαλυτερη ενδειξη. Περιμενουμε να ζεσταθει και προσθετουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο και τα καλαμαρακια κομμενα σε ροδελες. Σοταρουμε και μολις παρουνε χρωμα σβηνουμε με το κρασι. Βαζουμε αλατι-πιπερι και την ντοματα. Σκεπαζουμε και μολις αρχισουν να βγαινουν ατμοι χαμηλωνουμε το ματι. Τα αφηνουμε να βρασουν για 10’. Μολις βρασουν ανοιγουμε το καπακι και ριχνουμε το κριθαρακι. Το ανακατευουμε 2-3 φορες και στη συνεχεια προσθετουμε 5 ποτηρια του νερου ζεστο νερο. Δυναμωνουμε το ματι στη μεγαλυτερη ενδειξη και μολις αρχισει το κριθαρακι να βραζει το ανακατευουμε να μην κολλησει για περιπου 3-4’. Στη συνεχεια κλεινουμε το ματι και το καπακι και σερβιρουμε μετα απο 15’.