top of page

Μπακαλιάρος με αρακά


ΥΛΙΚΑ

  • 5 φιλέτα μπακαλιάρου

  • 400 γραμμάρια αρακά

  • 2 κουταλιές της σούπα λευκό ξύδι

  • Αλάτι–πιπέρι

  • Λάδι

  • Αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο σκεύος των 3lt-20cm βράζουμε τον αρακά με 1 ½ ποτήρια νερό για 8 λεπτά περίπου. Αφού βράσει τον στραγγίζουμε.

Ανάλογα με την ποσότητα επιλέγουμε το σκεύος των 2,7lt-24cm ή το σκεύος των 5,6lt-30cm.

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετούμε αλευρωμένα τα φιλέτα του μπακαλιάρου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Δύο λεπτά πριν βγάλουμε το ψάρι από την φωτιά προσθέτουμε τον αρακά και το ξύδι.

Comments


bottom of page